Optional sidebar menu
Social media
Contact information
Address

5th Avenue, New York - United States

Email

hello@webpixels.ro

Phone

+10 724 1234 567

Boomerang - Style Builder


Red Violet Blue Green Yellow Orange

Produkty

Włókna w żywności

Celuloza kojarzona jest przede wszystkim z przemysłem włókienniczym i papierniczym. Ale to także błonnik, zwany też włóknem pokarmowym. Błonnik nie jest jedną substancją, a całą grupą o wspólnej nazwie. Działanie i właściwości frakcji błonnika również nie jest identyczne. To część żywności pochodzenia naturalnego, odporna na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym człowieka. Błonnik ten nie ulega trawieniu i nie rozpuszcza się w wodzie a jednak spełnia istotną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu całego organizmu. Jego działanie jest zasadniczo inne niż działanie pozostałych produktów spożywczych. Spożywanie błonnika nie powoduje zwiększenia ilości składników odżywczych potrzebnych w organizmie do produkcji energii. Jeszcze niedawno błonnik uchodził za tzw. substancję balastową, czyli zbędną organizmowi. Obecnie docenia się jednak jego ogromne znaczenie i dobroczynny wpływ na ogólny stan naszego zdrowia. Błonnik i zawarta w nim celuloza poprawia proces trawienny, szybko przesuwając się zabiera ze sobą wszelkie odpady procesu przemiany materii, oczyszcza jelita z niestrawionych resztek pokarmu oraz zalegających toksyn. Takie „sprzątanie” ogranicza przyrost masy ciała, zapobiega zaparciom i powstawaniu coraz powszechniejszych nowotworów części jelita grubego.

Spożywanie pokarmów bogatych w błonnik przestało już być modą a stało się świadomym wyborem, dzięki któremu unikamy częstych wizyt w gabinetach lekarskich i na sali operacyjnej.

Chcesz być zdrowy – spożywaj regularnie nasz błonnik celulozowy!!!

Inne produkty